• Voor 17:00u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 49,95
  • Volledige garantie
  • 100 dagen op zicht

Buitenhok

Op zoek naar een buitenhok voor je konijn(en)? Op konijnenhokken.nl vind je een ruim aanbod met diverse buitenhokken.

Onze services

  • Voor 17:00u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 49,95
  • Volledige garantie.
  • Kies uw afleverdatum.
  • 100 dagen op zicht.
  • Eigen magazijn en voorraad.

Houten buitenhok voor konijnen

Wij hebben buitenhokken in verschillende maten. Afhankelijk van de ruimte in de tuin, kun je een kleiner of een groter konijnenhok kopen. Belangrijk is dat je konijn(en) voldoende ruimte hebben. Konijnen hebben veel bewegingsvrijheid nodig, hoe groter het buitenhok, hoe beter dat is voor je konijn(en). Gemiddeld hebben een koppeltje konijnen minimaal een hok met en uitloopren van 1.20 meter nodig. Soms is het ook mogelijk om je konijnen in de tuin te laten lopen. Mocht dit het geval zijn dan hoef je iets minder rekening te houden met het formaat van het buitenhok. Om je voldoende keuze te geven, bieden wij meer dan 40 verschillende buitenhokken aan. Allemaal met andere afmetingen. Bekijk gerust alle konijnenhokken en kies het buitenhok dat het beste bij jouw situatie past.

Beste plek

Benieuwd waar je het buitenhok het beste kunt plaatsen? Alle onderstaande hokken zijn geschikt om buiten te plaaten. Wij adviseren je om het konijnenhok te plaatsen op een harde ondergrond, bij voorkeur tegels. Deze ondergrond is veilig voor de pootjes van het konijn en een bijkomend voordeel is dat de konijnen niet kunnen ontsnappen. Belangrijk bij de keuze waar je het buitenhok wilt plaatsen is de plek in de tuin. Kies, indien mogelijk, voor een beschutte plek. Hou hierbij rekening dat het buitenhok niet in de volle zon staat.

Verschillende soorten

Wij bieden twee verschillende soorten konijnenhokken aan. Dit zijn buitenhokken gemaakt van hout en buitenhokken gemaakt van kunststof. Beide soorten hebben voor- en nadelen. Kies je voor een houten buitenhok, dan kies je voor een konijnenhok gemaakt van berkenhout. Deze hokken moeten periodiek onderhouden worden. De hokken zijn voorzien van een lichte beitslaag en wij raden je aan om het buitenhok voor gebruik nogmaals in de beits te zetten. Herhaal het beitsen periodiek zodat je langer plezier hebt van je konijnenhok. Het grote voordeel van een houten buitenhok is de scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is hout een natuurlijk materiaal en geeft dit een buitenhok een authentieke uitstraling.

Onderhoudsarm

Kies je voor een kunststof konijnenhok, dan kies je voor een onderhoudsarm buitenhok. Deze hokken zijn duurzaam, knaag proof en gemakkelijk schoon te maken. Het nadeel van de kunststof hokken, is de relatief hoge aankoopprijs. Deze konijnenhokken zijn duurder in aanschaf maar gaan doorgaans jaren mee.

Verschillende merken

Als grootste konijnenhokken shop van Nederland, hebben wij een ruim aanbod met buitenhokken. Wij hebben meerdere merken in ons assortiment opgenomen. Bekende merken zoals Ferplast en Flamingo maar ook minder bekende merken zoals bijvoorbeeld Woodland. Bekijk ons uitgebreide aanbod met konijnenhokken hieronder en kies jouw favoriete buitenhok.

Bekijk ook:

Buitenhok konijnen

© 2024 Konijnenhokken.nl is onderdeel van XLShop