• Voor 21:59u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 49,95
  • Volledige garantie
  • 100 dagen op zicht

Konijnenhokken buiten

Konijnenhokken buiten in basismodellen en in luxe uitvoeringen koop je bij Konijnenhokken.nl. Wij bieden je het meest gevarieerde assortiment aan buitenhokken voor konijnen in uiteenlopen prijsklassen. Geef je lievelingshuisdier de vrijheid en de ruimte en bestel een van de leukste konijnenhokken buiten die is afgestemd op de grootte van je konijn.

Onze services

  • Voor 21:59u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 49,95
  • Volledige garantie.
  • Kies uw afleverdatum.
  • 100 dagen op zicht.
  • Eigen magazijn en voorraad.

Grootte

Wel of niet een konijnenren buiten? Let bij de aanschaf van een konijnenhok op het formaat van het verblijf. Als iemand besluit een konijn te nemen, wordt er meestal gekozen voor een dwergkonijn. Dit is het meest voorkomende ras in Nederland. Neem je één dwergkonijn dan heb je een hok nodig van minimaal 100 cm lang. Mocht je er twee nemen, dan vergoot je de minimale lengte naar  zo’n 150 cm. Wil je liever een groter konijn, zoals bijvoorbeeld een Vlaamse reus, dan heb je een groter hok nodig. Je zal zo’n groot konijn heel erg blij maken met een extra konijnenren buiten! Maar ook voor de kleinere konijnen is het heerlijk om meer ruimte te hebben in zo’n ren. Een konijnenren zorgt ervoor dat de konijnen lekker in beweging blijven. Zo blijft hun conditie op peil én ze worden er blij van. Maar het zorgt er ook voor dat ze daglicht zien en, net als mensen, vitamine D opnemen. Kortom: alleen maar voordelen voor de gezondheid van een konijn. Let er natuurlijk wel op dat het konijn en het hok niet in de volle zon staan want dit kan het verblijf flink opwarmen. Het is noodzakelijk om het konijnenhok neer te zetten op een plek met de minste zonuren. Let er ook op dat deze zoveel mogelijk uit de wind staat en dat eventueel regenwater goed kan weglopen. 

Onderhoud

Een buitenhok voor een konijn heeft meer te lijden dan een hok dat binnen staat. Op konijnenhokken.nl verkopen wij alleen houten konijnenhokken. Door bijvoorbeeld wind en regen kan het houten materiaal flink worden aangetast. Om deze reden is het heel belangrijk om goed onderhoud te plegen en dit vooral ook te blijven doen. We raden dan ook aan om een houten buitenhok te beitsen voor gebruik. Gebruik altijd een beits op waterbasis ter veiligheid van je konijn. Je kunt een transparante beits gebruiken. Wil je het hok liever een ander kleurtje geven? Dan kun je ook kiezen voor een beits in een kleur. Ons advies is om de houten onderdelen te beitsen vóórdat je het hok monteert. Zo weet je zeker dat je alle elementen goed hebt behandeld. Afhankelijk van de gekozen beits is het verstandig om deze handeling elk jaar of om het jaar te herhalen. Naast het beitsen is er nog een taak die van groot belang is: het hok schoonmaken. Dit is natuurlijk belangrijk voor de gezondheid van je konijn. Maar het schoon houden draagt ook bij aan het behoud van het konijnenhok. Het is misschien niet altijd het leukste klusje op de takenlijst, maar het is het echt waard! Een laatste tip om je hok goed te onderhouden is om anti-knaagstrips aan te brengen. Dit zijn aluminium hoekprofielen die voorkomen dat het konijn aan het hok gaat knagen. 

Nachthok

Als je een konijnenverblijf buiten hebt, dan is een nachthok echt een must. Veel van onze hokken hebben een tweede laag. Op deze bovenste verdieping is dan het nachthok voor het konijn te vinden. Deze is vaak afsluitbaar met een deurtje. Hier heeft het konijn een eigen plekje om zich terug te kunnen trekken, om hier lekker een dutje te doen of om droog te kunnen schuilen voor de regen. Zorg ervoor dat het nachthok wind- en waterdicht is en goed donker. Maak er een comfortabel plekje van door het nachthok te bedekken met bijvoorbeeld stro. Stro isoleert goed; het houdt de warmte goed vast maar het werkt niet absorberend. Ook voor het nachthok geldt dat het belangrijk is dat er goed en regelmatig schoon wordt gemaakt. Zo houd je het konijn gezond én blijft het hok in goede staat. 

 

© 2024 Konijnenhokken.nl is onderdeel van XLShop