• Voor 23:00u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden va. € 49,95
  • Volledige garantie

Contact Konijnenhokken.nl

Voor vragen of opmerkingen kun je via dit formulier contact met ons opnemen. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.
Telefonisch bereikbaar ma t/m vrij van 08:30 uur tot 17:30 uur en zaterdags van 11.00 tot 15.00 uur op 0541-228093
Voor een klacht,  of een retour maak dan gebruik van het klacht-retourformulier voor een snelle afhandeling.

Tip: kijk ook eens op Meest gestelde vragen

Waar kan ik het hok het beste plaatsen?

Je kunt het hok het beste plaatsen op een harde ondergrond, het konijn kan zo niet ontsnappen. Indien je het hok op een zachte ondergrond plaatst, (bijvoorbeeld gras, aarde) dien je de onderzijde zeer goed te voorzien van diverse beitslagen om te voorkomen dat vocht in het hout trekt en dit gaat rotten/schimmelen.

Welk onderhoud moet ik plegen aan het hok?

Het konijnenhok moet periodiek onderhouden worden. Bij aanschaf dien je het hok te beitsen en te zijner tijd te herhalen. Daarnaast is het belangrijk regelmatig de buitenkant schoon te maken met stoffer en blik en eventueel een sopje. Hiermee voorkom je schimmel en groene aanslag. Het hang en sluitwerk kun je periodiek behandelen met siliconenspray ter voorkoming van roestvorming. Lades kun je behandelen met was of vaseline zodat deze soepel open en dicht blijven gaan.

Hoe kies ik het geschikte hok?

Om te bepalen welk konijnenhok geschikt is voor jouw konijn(en) kun je het beste op het formaat van het konijnenhok letten. Het is belangrijk voor konijnen om voldoende bewegingsvrijheid te krijgen. Voor konijnen die de hele dag los mogen lopen, kun je een kleiner formaat hok aanschaffen dan voor konijnen die enkel in het hok zitten. Als jouw konijnen minimaal een paar uur per dag los lopen, kun je kiezen voor een nachthok zonder uitloopren. Op zoek naar een konijnenhok waar de konijnen continue kunnen verblijven? Kies dan voor een groot konijnenhok. Het konijnenhok dient in dit geval uit een nachthok met uitloopren te bestaan. Als richtlijn kun je aanhouden dat een koppeltje konijnen minimaal een hok met een lengte van 1,50 meter nodig hebben. Hoe meer ruimte, hoe beter. Kijk daarom eerst naar de beschikbare ruimte in jouw tuin en kies hier vervolgens het best passende konijnenhok bij.

Moet ik het konijnenhok monteren?

Het konijnenhok is een bouwpakket en dient gemonteerd te worden. Er wordt bij ieder konijnenhok een duidelijke montage handleiding meegeleverd.

Welke beits kan ik gebruiken?

Iedere beits is geschikt om een konijnenhok mee te behandelen. Let wel op dat de beits goed moet drogen! Zodra de beits nog nat is, is dit giftig voor je konijnen. Wij raden aan om enkel de buitenkant van het konijnenhok te beitsen. Omdat konijnen van nature knaagdieren zijn, zullen ze aan de binnenkant van het konijnenhok aan het hout gaan knagen. Het is daarom verstandiger om de binnenkant niet te beitsen.

Hoe vaak moet een hok schoongemaakt worden?

Over het algemeen is het voldoende om het konijnenhok 1x per week schoon te maken. 

Welke houtsoort wordt er gebruikt?

De konijnenhokken worden gemaakt van berkenhout. Er zijn ook hokken van kunststof te verkrijgen.

Welke schoonmaakmiddelen kan ik veilig gebruiken?

Het is voldoende om het konijnenhok tijdens het schoonmaken schoon te vegen met een stoffer. Hiermee kun je alle viezigheid en stof weg vegen. Indien je schoonmaakmiddel wilt gebruiken, is het belangrijk om geen giftige schoonmaakmiddelen te gebruiken. Veilig voor de konijnen zijn azijn, soda en groene zeep. Voordeel van natuurazijn is dat dit je hiermee gemakkelijk urine aanslag kunt verwijderen. Spuit voldoende natuurazijn op de urineplek en laat dit een tijdje weken. Hierna is de aanslag eenvoudig weg te vegen met een doekje. Uiteraard altijd naspoelen met schoon water als je schoonmaakmiddelen gebruikt.

Welke bodembedding is geschikt voor het nachthok?

Voor het nachthok gebruik je bodembedekkers zodat je konijnen beschut en warm kunnen zitten. De eerste laag op de bodem moet een absorbeerde laag zijn. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld katoenbedding gebruiken. Daar bovenop leg je een laag stro. Voor buitenkonijnen is stro in de winter onmisbaar. Stro zorgt namelijk voor een goede isolatie. 

Zijn de hokken geschikt voor een Vlaamse Reus?

Nee, onze konijnenhokken zijn niet geschikt voor een Vlaamse Reus, Franse hangoor of een Lotharinger. Zowel het nachthok als de ruimte in het hok is te klein. 

Hoe isoleer is ik het konijnenhok in de winter?

Konijnen kunnen tegen een temperatuur tot -10 graden. In het nachthok kun je doormiddel van veel stro zorgen voor voldoende isolatie. Mocht je de ren (gedeeltelijk) willen isoleren dan kun je hiervoor plexiglas gebruiken. Mocht je plexiglas in de winter willen gebruiken dan dien je wel te letten op voldoende luchtcirculatie. Eventueel kun je extra gaatjes boren in het plexiglas. 

Voor hoeveel konijnen is een konijnenhok geschikt?

Dit is afhankelijk van het formaat van het hok en konijn. Een konijnenhok zonder uitloopren is geschikt voor één konijn. Onze hokken met uitloopren met een formaat vanaf ca 1,20 meter zijn geschikt voor een koppeltje konijnen. Konijnen hebben veel bewegingsvrijheid nodig, hoe groter het hok, hoe beter dat is voor je konijn(en). Bij elk hok geven wij een advies over het aantal konijnen per hok.

Onze services

  • Voor 23:00u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 49,95
  • Volledige garantie.
  • Kies uw afleverdatum.
  • 100 dagen op zicht.
  • Eigen magazijn en voorraad.
Contact

Konijnenhokken.nl
Waterwinweg 9
7572 PD Oldenzaal
Tel. 0541-228093
Contact
Facebook

© 2021 Konijnenhokken.nl is onderdeel van XLShop
Wij gebruiken alleen de toegestane standaard cookies. Vragen? cookiepagina. Ik ga akkoord